Schilderen is als spreken. Een schilderij nodigt uit tot dialoog tussen de beschouwer en het werk aan de wand. Eveneens is er bij het ontstaan van het schilderij, tekening of collage sprake van een wisselwerking tussen de maker en het product; een beetje rood hier, of toch liever blauw, of leeg laten? Eenmaal begonnen zegt de voorstelling mij wat verder te doen. Gecontroleerd toeval.

Een ogenschijnlijk verstild werk aan de wand, maar het is het resultaat van een enorm dynamisch proces tussen maker, beschouwer en het werk zelf en eenmaal zijn bestemming gevonden blijft het spreken.

Tot zover een stukje bespiegeling. Het zegt eigenlijk waarom ik nu al 40 jaar in de ban ben van “het schilderen”.
Na mijn academietijd aan de Rietveld Amsterdam en de Academie Minerva Groningen en na een wereldreis van 8 maanden, ging ik als kunstdocent werken op het Montessori Lyceum te Amsterdam en daarnaast  druk aan de slag met eigen werk in m’n atelier. Vanaf dat ik m’n eerste atelier betrok heb ik altijd cursussen tekenen, schilderen gegeven. Portret, model, diverse technieken en nog steeds geef ik een workshop op vrijdagochtend.

Ook heb ik m’n hele volwassen leven  (tot op de dag van vandaag) als zanger en bluesharpspeler  in allerlei bands gespeeld: soul/blues, daar ligt mijn hart.
Vandaar de uitgebreide  serie  blues-, soul-, jazzportretten, afgewisseld met (semi)abstract werk. Beide werkwijzen vind ik interessant. De portretten van muzikanten vragen om een ”muzikale”, sferische behandeling; het (semi)abstracte werk inspireert mij vanwege de ongelimiteerde vrijheid in vormgeving, materiaal en voorstelling. Van een andere orde zijn de kinderkoppies en de geabstraheerde bloemen.

Een afwisselend bestaan. Veel exposities, soul/bluesbands, schilderen en een gezin. Wat een rijkdom! Ik nodig je uit rustig en aandachtig door mijn site te “bladeren”.

Mocht je belangstelling hebben om meer van mijn werk te zien of geïnteresseerd zijn om een werk te kopen, dan ben je welkom in mijn atelier! Wil je, om een afspraak te maken het contactformulier gebruiken?